اردوی بازدید از موزه عبرت دانش آموزان دبیرستان شریف

اردوی فرهنگی بازدید از موزه عبرت

اردوی بازدید از موزه عبرت دانش آموزان دبیرستان شریف

اردوی فرهنگی بازدید از موزه عبرت ویژه دانش آموزان پایه دهم دبیرستان شریف در تاریخ 1 بهمن ماه 1402 با تعداد 25 دانش آموز برگزار گردید

تصویر هوایی از ساختمان موزه عبرت که کلنگ ساخت این موزه در سال 1311 به عنوان نخستین زندان مدرن ایران به دستور رضاشاه و توسط مهندسان آلمانی بر زمین زده شد.

این ساختمان در سال 1316 به عنوان توقیف گاه و بعدها به عنوان زندان موقت شهربانی و اولین زندان اختصاصی زنان مورد بهره برداری قرار گرفت.

برای بازدید مجازی از موزه عبرت کلیک کنید

موزه عبرت ایران که همان زندان و شکنجه گاه پلیس مخفی محمد رضا شاه پهلوی (ساواک) است، اکنون تلاش می کند تا ظلم ها و ستم های رژیم پهلوی را به شکل مستند به تصویر کشیده و بازدید کننده را با گوشه هائی از تاریخ معاصر کشور آشنا کند. ساختمان زندان و سبک معماری آن جذابیت خود را داشته و بخش های مختلف داخل آن نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

پس از تغيير كاربري مخوف‌ترين شكنجه‌گاه تاريخ ايران به موزه عبرت ايران، كار بازسازي و آسيب شناسي اين مكان با نظر مثبت وزارت ميراث فرهنگي، گردشگری و صنایع دستی كشور آغاز و با اخذ نظريات كارشناسي، به یک کارگاه تاریخ معاصر تبدیل گرديد.

این موزه در ضلع شمال غربی میدان امام خمینی(ره) واقع در منطقه ۱۲ شهرداری تهران و در محوطه تاریخی میدان مشق قرار دارد.

آنچه در موزه عبرت ایران مشاهده می کنید :

• پلاک‌های اسامی زندانیان سیاسی بازداشت شده در کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک- شهربانی
  • تصاویر دوران حبس برخی از زندانيان سياسي پيش از انقلاب در بندهاي سه و چهار عمومی بازداشتگاه و نام‌گذاری آن‌ها تحت عنوان «بندهای چهره‌های ماندگار».
  • تندیس‌های برخی از مبارزین و زندانیان شخصیت های مشهور قبل از انقلاب در بندهاي يك و دو ی انفرادی، تحت عنوان «بند مشاهير».

از جمله اشخاصی که تندیسشان در محل موزه به نمایش گذاشته شده عبارتند از:

مقام معظم رهبری، مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی، شهید آیت‌الله مرتضی مطهری، مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی، شهید آیت‌الله دکتر سید محمد بهشتی، شهید آیت‌الله عطاءالله اشرفی اصفهانی، شهید آیت‌الله قاضی طباطبایی، مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، شهید محمدعلی رجایی، شهید حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد باهنر، شهید مهدی عراقی، شهید آیت‌الله علی قدوسی، شهید اسدالله لاجوردی، عزت الله شاهی(مطهری)، خسرو گلسرخی، صفر قهرمانیان

• دو دستگاه خودروی تشريفاتي در محل موزه، با مدلهاي Cadillac Fleetwood و
    Ford Continental، متعلق به ارتشبد نعمت‌اله نصيري (سومین رئيس ساواك) و ارتشبد حسین فردوست (رئیس دفتر ویژه اطلاعات شاه)

علاوه بر موارد مذکور، بازدیدکنندگان مي‌توانند از بخش های ذیل نیز بازدید به عمل آورند:

برای بازدید مجازی از موزه عبرت کلیک کنید

26 دی ماه ( روز فرار شاه ) طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی