دبیرستان شریف در شهریور سال 1383 تأسیس گردید. این دبیرستان در طی 19 سال فعالیت خود، بیش از 846 فارغ التحصیل داشته است که بسیاری از آنها در دانشگاههای معتبر دولتی در کشور پذیرفته شده اند. امسال فارغ التحصیلی دورۀ پانزدهم دبیرستان و ورود دورۀ هیجدهم دبیرستان خواهد بود. این دبیرستان در طی سالهای گذشته به صورت تخصصی در رشته های ریاضی و تجربی فعالیت داشته است. مؤسس دبیرستان: دکتر احمد متقی پور عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف به نمایندگی از دانشگاه نمایندۀ مؤسس : جناب آقای حسین ملکیان
رویکردها
چند بعدی بودن: رویکرد دبیرستان بر این است که به شدت از تبدیل شدن به یک آموزشگاه کنکوری احتراز نماید، زیرا دبیرستان رسالت خود میداند که دانش آموزان علاوه بر زمینه های تحصیلی و درسی در زمینۀ اخلاقی و ورزشی و همچنین در زمینه هایی که دانش آموزان استعداد خاصی در آن زمینه دارند رشد نمایند. در همین راستا توجه به مسابقات ورزشی، مراسمات و همچنین جشنواره های علمی از اولویتهای کاری دبیرستان میباشد. توجه به تغییرات جدید کنکور: طبق قانون جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، 60% از نتیجۀ قطعی دانش آموزان برای ورود به دانشگاهها را سوابق تحصیلی آنها در مدارس شکل میدهد؛ لذا دبیرستان شریف بر همین اساس از سال تحصیلی جدید، کار تشریحی و منطبق با روند آزمونهای نهایی را نیز به برنامۀ کارهای تستی خود افزوده است تا در سال جدید دانش آموزان بتوانند حداکثر نمرۀ لازم از آزمونهای نهایی را کسب کنند. در همین راستا به دروسی مانند سلامت و بهداشت و اجتماعی که عمدتاً در مدارس مغفول واقع میشوند نیز در برنامۀ دانش آموزان اهمیت داده شده است.
فعالیت ها
اردوی زیارتی مشهد مقدّس: دبیرستان شریف تا قبل از پیش آمدن شرایط کرونایی، همه ساله اقدام به برگزاری اردوی زیارتی مشهد مقدّس نموده است که خاطره انگیزترین فوق برنامۀ دبیرستان در طی این سالها بوده است. اردوی مطالعاتی نوروز: با توجه به اهمیت بالای دوران طلایی نوروز برای دانش آموزان پایۀ دوازدهم، هر سال برنامۀ مطالعاتی و کلاسهای نوروزی از اوائل تعطیلات تا انتهای آن در مدرسه برگزار شده است. اردوی جهادی نوروزی: طی سالیان گذشته در برخی سالها با هدف آشنایی دانش آموزان با محرومیتهای موجود در کشور و همچنین برای امدادرسانی به مناطق محروم، اردوهای ده روزۀ جهادی در نقاطی از استانهای خراسان شمالی و خوزستان برگزار نموده است. اردوهای تفریحی یک روزه: در سالهای قبل از کرونا، برای ایجاد تنوع و روحیۀ شاداب در دانش آموزان در مقاطع مختلف از سال تحصیلی و خصوصاً در دورۀ تابستان به طور هفتگی اردوهای یک روزۀ درون و برون شهری برگزار گردیده است که در تقویم سال جاری نیز در نظر گرفته شده اند. مسابقات ورزشی: معمولاً در طول سال تحصیلی دو دوره مسابقات ورزشی در رشته های مختلف به فراخور مناسبتهای موجود برگزار میگردد و به نفرات برتر همانند نفرات برتر درسی و اخلاقی، جوایزی اهدا میگردد. برنامه های مطالعاتی: با توجه به اهمیت آموزش در دبیرستان، دانش آموزان موظّفند علاوه بر ساعات کلاسی، ساعتهایی را نیز برای مطالعه در دبیرستان سپری کنند تا علاوه بر انجام تکالیفشان با راهنمایی مشاورین مدرسه، روشهای مطالعاتی خود را تصحیح نمایند و با مطالعۀ درست آشنا شوند. مراسم: به دلیل اهمیت والای مسائل اخلاقی و پرورشی، هر هفته در دبیرستان جلسات زیارت و سخنرانی برگزار شده است و با توجه به حضوری شدن مدارس ان شاء الله در سال آینده نیز این برنامه ها برقرار خواهد بود. کلاسهای فوق برنامه: برای تعدادی از دانش آموزان مستعد در صورت تمایل والدین و دانش آموزان کلاسهای فوق برنامه در زمینه های غیر درسی (رایانه، خطاطی، قرآن و …) پس از پایان ساعت درسی برقرار خواهد بود. ساعت کاری دبیرستان: دانش آموزان دهم و یازدهم روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:15 تا 15:30 در دبیرستان حضور خواهند داشت و روزهای پنجشنبه تا ساعت 12:00. دانش آموزان پایۀ دوازدهم با توجه به اهمیت بیشتر برنامه های مطالعاتی روزهای شنبه تا چهارشنبه تا ساعت 17:00 و پنجشنبه ها تا ساعت 12:00 در دبیرستان حضور خواهند داشت.